Cum să te folosești de networking pentru a crește performanța ta ca specialist în platforma WHAP

Cum să te folosești de networking pentru a crește performanța ta ca specialist în platforma WHAP

Networking-ul este un skill mai mult decât util atunci când ești freelancer, e absolut esențial, iar dacă nu vine natural, nu-ți face griji. Networking-ul se exersează în timp și presupune chiar crearea unei strategii care să te ajute să te organizezi și să faci networking asumat și conștient. 

 

Ca freelancer, de cele mai multe ori, trebuie să-ți creezi singur oportunitățile. Nu-ți bate nimeni la ușă să îți propună proiecte și nu te trage nimeni de mânecă dacă ai uitat să semnezi contractul. În cazul acesta, zicala „Timpul trece, leafa merge” nu mai funcționează. 

 

Dar dacă ai pornit pe acest drum, trebuie să știi că este una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face pentru a-ți ajuta cariera să ajungă la nivelul la care ți-l dorești. Iar în acest proces, networking-ul ocupă un loc foarte important. 

 

Fiecare persoană din jurul tău contează, de la familie, cercul de prieteni, colegii din liceu și până la participanții la un eveniment, pe care nu-i cunoști personal. Aproape oricine poate face din rețeaua ta de networking și poate duce mai departe vestea că ești un adevărat specialist în domeniul tău de activitate, așa că, nu-ți fie teamă să vorbești din când în când despre munca ta. Nu uita să oferi ajutor, dacă ai timpul și resursele necesare, pentru că acest lucru va arăta că ești un om care pune oferirea de valoare pe primul loc, nu neapărat remunerația. 

 

Care sunt tipurile de conexiuni pe care le poți face

 

Dacă ar fi să clasificăm tipurile de conexiuni pe care le poate avea un freelancer, acestea sunt de natură operațională, strategică și personală. 

 

Networkingul operațional implică colegii, colaboratorii sau orice altă persoană care este în contact direct cu activitatea ea. 

 

Networking-ul strategic nu implică neapărat persoanele care au legătură cu job-ul tău, ci pe cele care îți oferă plus valoare precum consilieri, mentori, lideri sau oricine are o părere bună despre tine și poate scrie despre asta în mediul online. Câteva recomandări de la persoane de succes sau cunoscute în domeniul lor de activitate îți pot aduce clienții la care visezi. 

 

Networkingul personal implică familia, prietenii, colegii din liceu sau din facultate și multe alte persoane pe care le cunoști personal și care au nevoie de serviciile tale sau pot duce mai departe vestea cu privire la activitatea ta profesională. 

 

Cum să promovezi platforma pe care lucrezi ca freelancer

 

Dacă ai ales Whap.ro pentru a găsi cu ușurință clienții alături de care lucrezi, este important ca și cei din jurul tău să afle acest lucru. Distribuie postările și articolele care ți se par interesante pe conturile tale de social media și ține publicul la curent cu ceea ce se întâmplă pe platforma și comunitatea din care faci parte. Fiecare share, comment sau like contează, așa că nu-ți fie teamă să share-uiești aceste informații. Într-un final, totul este în avantajul tău pentru că îți mărești publicul țintă și astfel află mai multe persoane despre serviciile pe care le oferi și despre experiența ta în domeniul în care activezi. 

 

Networking-ul facilitează schimbul de informații, creează legături sociale și profesionale, contribuind la formarea unei audiențe atent construite pe care te poți baza. Aceste relații se transformă treptat în conexiuni, iar conexiunile au șanse mari să sporească procesul de vânzare și să se încheie cu un nou contract semnat. Astfel că, nu face networking aruncând câteva cărți de vizită în stânga și în dreapta, lăundându-te 24/24 cu ceea ce faci sau încercând să-ți vinzi serviciile tuturor oamenilor pe care îi întâlnești.

 

Fă networking eficient, inclusiv printre cei apropiați, pentru că ei știu că ești o persoană de încredere și te pot recomanda prietenilor sau persoanelor care au nevoie de serviciile și experiența ta. 

 

Fii activ pe grupurile online, unde ești la curent cu ultimele noutăți, unde participi la discuții, cunoști oameni noi, iar în timp poți deveni o sursă de încredere în domeniul tău. În plus, poți participa la diverse evenimente din nișa ta. Există foarte multe moduri de a face networking, dar este important să găsești modalitatea care ți se potrivește și să-ți dezvolți acest skill. 

Te invităm pe https://whap.ro/, locul unde networking-ul e la ordinea zilei, iar freelancerii găsesc cu ușurință proiectele la care își doresc să lucreze și pentru care au expertiză. Creează-ți cont și nu uita să dai un share și pe conturile tale de social media pentru a afla cât mai multe persoane. 

Sharing is caring!

Distribuie aceasta postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *