Cum să-ți organizezi orarul astfel încât să fii productiv pe cont propriu
Organizarea programului poate fi o adevărată provocare, mai ales dacă ai luat-o pe calea freelancingului sau a antreprenoriatului și ești propriul tău șef. Totul depinde de tine acum, așa că organizarea ar trebui să fie unul dintre punctele tale forte. Dacă întâmpini obstacole în acest proces și simți că nu reușești să duci task-urile la bun sfârșit, iată câteva sfaturi despre cum să te organizezi pe cont propriu astfel încât să fii productiv.
Folosește cu încredere un planificator
Programele online de planificare sunt utile, însă sfatul nostru e să iei în considerare și utilizarea unui planificator tradițional, precum o agendă. În timp ce ambele opțiuni îndeplinesc aceeași funcție, notarea task-urilor ajută creierul să memoreze mult mai bine. În plus, dacă rămâi fără internet sau curent, tot agenda te scoate din impas.
Planifică din timp
La fel ca programarea unei vacanțe, acordă-ți timp pentru planificarea orarului, pentru că îți va fi mult mai ușor să îl urmezi cu strictețe. Seara, după muncă sau înainte de a merge la culcare, acordă-ți 15 minute să scrii și să revizuiești ce intenționezi să faci a doua zi. E important să îți planifici și întreaga săptămână, pentru a avea o privire de ansamblu asupra programului, însă mereu vor apărea task-uri de pe o zi pe alta, așa că revizuiește în fiecare zi orarul și reorganizează-l.
Make a to do list
Creează o listă cu activități pentru fiecare zi și învață să prioritizezi. Notează sarcinile în ordine descrescătoare, începând cu cele mai importante sau cu deadline strâns, până la cele mai puțin importante, care pot aștepta. Poți opta și pentru a pune data în partea de sus a paginii și să incluzi date despre termenele limită sau orele întâlnirilor. Bifează sau taie cu o linie sarcinile îndeplinite pentru a te simți mai productiv și eficient.
Segmentează-ți ziua
O idee foarte bună pentru a-ți face sarcinile mai ușor de gestionat e să-ți împarți ziua în segmente. O poți împărți în două jumătăți: dimineața și după-amiază, cu o pauză pentru prânz. Acest lucru te va ajuta să determini exact ce task-uri vrei să bifezi în ultima parte a zilei și să fii mai productiv. Poate dimineața te concentrezi cel mai bine, așa că e mai bine să te ocupi de task-urile importante sau care îți dau cele mai mari bătăi de cap.
Combină sarcinile
Când este posibil, încearcă să combini anumite sarcini pentru a-ți crește productivitatea. Spre exemplu, îți poți organiza spațiul de lucru în timpul unor convorbiri telefonice, care nu necesită notarea anumitor informații sau un focus deplin, poți crea șabloane pentru sarcini repetitive, astfel încât să nu te ocupi de mai multe ori de aceeași sarcină.
Organizarea este cheia productivității, așa că sfatul nostru e să încerci aceste idei și să ne spui dacă au funcționat pentru tine. Nu uita că te așteptăm pe https://whap.ro/ dacă ai nevoie de ajutor specializat pentru proiecte din diverse domenii sau dacă vrei să-ți mărești portofoliul de clienți și să lucrezi la proiectele postate pe platformă.
Lasă un răspuns